PÁVA™ 100% Szilikon

Általános termékismertető

PÁVA szilikon kültéri falfesték gyárilag előkevert, szilikon gyanta kötőanyagot, pigmenteket, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó jó fedőképességű, kiváló kopás állóságú, jó páraáteresztő képességű, könnyen tisztítható matt falfesték.

Alkalmas új és régi ásványi alapvakolatokra, mészhomok tégla, és klinker tégla felületekre, megfelelően hordképes diszperziós festékekre, és műgyanta vakolatokra. Ásványi alapú hőszigetelésű rendszerekre is alkalmazható. Műemléki épületek felületeinek tartós bevonata.

Színek, kiszerelések
Elérhető színek:
  • FehérKiszerelések (és ajánlott fogyasztói árak):
  • 0 - 22 900 Ft
Felhasználási útmutató

Felület előkészítése: Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás és zsugorodás mentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, ill. a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A nem megfelelően hordképes diszperziós, vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek. Az alapozást a festés előtt min. 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. Az alapozást javasolt mélyalapozóval végezni, (pld. Zerge Tiefgrund) anyagszükséglet: 0,1-0,2 liter / m2. Az alapozó felhordása ecsettel vagy hengerrel történhet.

Felület festése: Kevésbé nedvszívó egyenletes alap-felület esetén: 9-10 m2 / liter ajánlott hígítás mellett, egy rétegben Erősen nedvszívó egyenetlen, strukturált felület esetén: 5-7 m2 / liter ajánlott hígítás mellett, egy rétegben. A PÁVA szilikon kültéri falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felületek anyagigényét fontos a helyszínen ellenőrizni! Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.

Hígítás: Csak szükséges esetén: max. 3 % vízzel!

Szerszámok elmosása: A lecsepegett festék eltávolítása és a szerszámok elmosása még nedves állapotban vízzel lehetséges. A megszáradt festék csak agresszív oldószerrel távolítható el.


Biztonsági előírások

S1/2 - Gyermekektől elzárva tároljuk.

S2- Gyermekek kezébe nem kerülhet.

S20/21 - A termék használata közben mellőzze az evést, ivást és a dohányzást.

S23 - Ne lélegezze be a szórás során keletkező festékpárát.

S24/25 - Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.

S28 - Ha a festék bőrre kerül, bő szappanos vízzel mossa le.

S29 - TILOS a csatornába engedni.

S51 - Csak jól szellőztetett helyen használható.

EU határérték erre a termékre (A/c): 30 g/l (2010). Ez a termék legfeljebb 30 g/l VOC-t tartalmaz.

Szavatossági idő: A gyártástól számított 18 hónap. A gyártási idő a vödör oldalán. FAGYVESZÉLYES! Nem tűzveszélyes!

Biztonsági adatlap letöltése
  • PÁVA™ 100% Szilikon

Kapcsolódó termékek

PÁVA™ Glett

Könnyen alkalmazható, felhordásra kész,nagy fehérségű beltéri glett a tökéletesen síma falfelületekért.

PÁVA™ diszperziós alapozó

Kül- és beltéri porózus falfelületek pórusainak tömítésére, a nagyobb tapadás érdekében. (6x koncentrátum)

PÁVA™ MATTLATEX beltéri falfesték

Kifejezetten nagy igénybevételnek kitett felületekre ajánlott színezhető, súrolás és mosásálló beltéri falfesték.

PÁVA™ Akril ***** homlokzatfesték

Nagy fedőképességű, időjárásálló, fehér homlokzatfesték kül- és beltéri felhasználásra.