PÁVA™ 100% Szilikon

Kiszerelések Termékleírás

PÁVA szilikon kültéri falfesték gyárilag előkevert, szilikon gyanta kötőanyagot, pigmenteket, töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékokat tartalmazó jó fedőképességű, kiváló kopás állóságú, jó páraáteresztő képességű, könnyen tisztítható matt falfesték.
Alkalmas új és régi ásványi alapvakolatokra, mészhomok tégla, és klinker tégla felületekre, megfelelően hordképes diszperziós festékekre, és műgyanta vakolatokra. Ásványi alapú hőszigetelésű rendszerekre is alkalmazható. Műemléki épületek felületeinek tartós bevonata.

Alkalmazás:
Az alapfelület por- és szennyeződés, valamint mozgás és zsugorodás mentes legyen. Vakolt felület és beton falazat esetén az alapfelület legyen szilárd. Régi felületek festése esetén a meglazult, sérült rétegeket, festékmaradványokat távolítsuk el, ill. a nagyobb repedéseket kaparjuk ki. A nem megfelelően hordképes diszperziós, vagy enyves festékeket, sókivirágzásokat el kell távolítani. Az alapfelület hibáit cementhabarccsal javítsuk ki. A repedéseknél és különböző tulajdonságú anyagok találkozásánál alkalmazzunk átfedő megerősítő szalagozást. Ügyeljünk arra, hogy a javított részek a már meglévő felülettel azonos struktúrájúak legyenek.

Alapozás: Az alapozást a festés előtt min. 24 órával végezzük el. Ügyeljünk az alapozó egyenletes felhordására, valamint arra, hogy az alapozó teljesen szilárd, száraz legyen. Az alapozást javasolt mélyalapozóval végezni, (pld. Zerge Tiefgrund). Az alapozó felhordása ecsettel vagy hengerrel történhet.

Festés: Kevésbé nedvszívó egyenletes alap-felület esetén: 9-10 m2 / liter ajánlott hígítás mellett, egy rétegben Erősen nedvszívó egyenetlen, strukturált felület esetén: 5-7 m2 / liter ajánlott hígítás mellett, egy rétegben. A PÁVA szilikon kültéri falfesték takaróképessége alapfelülettől függően változó, normál körülmények között két rétegben ajánljuk. Az anyag a növekvő hígítás során veszít fedőképességéből, tapadási és kopási szilárdságából. Durvább felületek anyagigényét fontos a helyszínen ellenőrizni! Anyagszükséglettel kapcsolatos felelősséget nem áll módunkban átvállalni.
Hígítás: Csak szükséges esetén: max. 3 % vízzel!

Kiadósság kevésbé nedvszívó egyenletes alapfelület esetén: 9-10 m² / liter ajánlott hígítás mellett, rétegenként.
Kiadósság erősen nedvszívó egyenetlen, strukturált felület esetén: 5-7 m² / liter ajánlott hígítás mellett, rétegenként.

Kapcsolódó letöltések
  • PÁVA™ 100% Szilikon

Kapcsolódó termékek

PÁVA™ homlokzatfesték

Kiemelkedően időjárásálló, nagy fedőképességű, vakítóan fehér, súrolásálló homlokzatfesték.

PÁVA™ Akril ***** homlokzatfesték

Nagy fedőképességű, időjárásálló, fehér homlokzatfesték kül- és beltéri felhasználásra.

PÁVA™ Glett

Könnyen alkalmazható, felhordásra kész,nagy fehérségű beltéri glett a tökéletesen síma falfelületekért.

PÁVA™ színezhető homlokzatfesték

Kiválóan színezhető (élénk színekre is). Kiemelkedően időjárásálló, nagy fedőképességő homlokzatfesték.