PÁVA™ homlokzatfesték

Kiszerelések Termékleírás
- Tartósan időjárásálló
- Ragyogó fehérség
- Nagy fedőképesség, gazdaságos alkalmazhatóság
- Színezhető (pasztellszínekre)
 
Alkalmazási terület: Épületek külső és belső falfelületeinek (mészvakolat, műgyanta vakolat, beton, azbesztcement, gipsz, gipszkarton, kő stb.) bevonására szolgál. Kitűnően színezhető, bármely víz bázisú, kültéri igénybevételre is alkalmas színező pasztával max. 3% ig. Kiadós, színezve is jó fedőképességű festék. Bevonata kitűnően tapad, rugalmas, matt felületet ad. Páraáteresztő képessége és időjárás állósága kiváló. Bevonata mosás és súrolás álló.

Felület előkezelése: Távolítsuk el a felületekről a laza, pergő részeket és a port. Tisztítsuk le az olajos, zsíros szennyeződéseket. A friss vakolat, beton csak 28 nap után festhető. A felület előkezelése: Tapaszoljuk a falhibákat, repedéseket. Az erősebben nedvszívó felületet vagy friss vakolatot vakolaterősítő alapozó oldattal alapozzuk (pl: PávaTM vakolaterősítő alapozó).

A felület festése: Az előkezelt felületet annak száradása után két réteg homlokzatfestékkel fessük be. Első rétegként kb. 8-10 % vízzel hígított festéket hordjunk fel. A festék gyorsan szárad, 20°C hőmérsékleten kb. 4 óra után átfesthető. A második festékréteget 3-5 % vízzel hígítva, egyenletesen vigyük fel. A két réteg megfelelő védelmet ad, kiváló esztétikai hatást biztosít. A festék felhordható ecsettel, hengerrel, szórással, +5°C és +30°C közötti levegő és falhőmérséklet mellett. A festés alsó hőmérséklet határa, +5°C falhőmérséklet! A festék színezésére bármely külső térre alkalmas színezőrendszer használható. Az összeférhetőségről és a színbeállítás helyességéről próbával győződjünk meg. A nedves festék színe általában a száraznál világosabb! A szerszámok elmosása és a lecsepegtetett festék eltávolítása még nedves állapotban vízzel könnyen elvégezhető, megszáradt állapotban már csak agresszív oldószerrel (pl. nitrohígító) távolítható el.

Kiadósság: kb. 3-4 m²/liter, 2 rétegben a felület minőségétől függően.

  • PÁVA™ homlokzatfesték

Kapcsolódó termékek

PÁVA™ Glett

Könnyen alkalmazható, felhordásra kész,nagy fehérségű beltéri glett a tökéletesen síma falfelületekért.

PÁVA™ Akril ***** homlokzatfesték

Nagy fedőképességű, időjárásálló, fehér homlokzatfesték kül- és beltéri felhasználásra.

PÁVA™ MATTLATEX beltéri falfesték

Kifejezetten nagy igénybevételnek kitett felületekre ajánlott színezhető, súrolás és mosásálló beltéri falfesték.

PÁVA™ diszperziós alapozó

Kül- és beltéri porózus falfelületek pórusainak tömítésére, a nagyobb tapadás érdekében. (6x koncentrátum)